Hoe veilig is onze Westerse wereld?

De wereld is opgeschrikt door aanslagen op vliegveld Zaventem en de metro te Brussel. Vele doden en gewonden zijn het gevolg. Is onze Westerse wereld zo veilig? Zijn we zo zeker? Voor- en tegenstanders van opname van vluchtelingen roeren zich direct en over de sociale media worden we allang voorzien van snelle informatie, soms goed, soms heel slecht. En het verschil ertussen is niet altijd direct te onderkennen, buiten de toonzetting van enkelen waaraan je kunt afleiden dat het geen neutrale journalistiek betreft.

Wat gebeurt op het bedrijf? Zijn er discussies bij het koffiezet apparaat, tijdens de lunch? Zijn er vooroordelen, racistisch getinte grappen, onbegrip ten opzichte van collega’s die een andere mening hebben?

Zijn er gedachten over procedures die aangescherpt moeten worden, veiligheidsmaatregelen, calamiteitenplannen, bezinning over producten, afzetmarkten, uitwijkmogelijkheden, risico’s?
Vaak gaat er iets aan vooraf. Het besef dat het bedrijf risico loopt. Van de werknemers die gebruik maken van openbaar vervoer, op zakenreis gaan naar het buitenland, met goederen bij de grens komen vast te staan. Van afzetmarkten die in een klap kunnen wegvallen. Terrorisme, aanslagen, kennen geen grenzen en regels.

Het loopt geen vaart hier. Gelukkig tot op heden niet. Toch is het altijd zaak om voorbereid te zijn op risico’s die zich kunnen manifesteren en een grote impact kunnen hebben op het bedrijf en het personeel. Bij structureel risico management komen deze zaken aan de orde, op een wijze waarop ook het risico van brand of inbraak aan de orde komt. Niet alleen als er aanleiding is. Ook als deze er niet direct is, om ervoor te zorgen dat veiligheid en rust structureel binnen het bedrijf aanwezig zijn.
Bel ons gerust voor een afspraak en wij lichten toe hoe ook u kunt profiteren van onze inzichten en dienstverlening op maat.

Ron Greten

Ron Greten Risicomanagement helpt bedrijven om risico’s zichtbaar en beheersbaar te maken. Dit kunnen risico’s zijn die kansen op financiële schade herbergen, of kansen om minder winst te genereren dan u had kunnen behalen. Binnen ons werk maken we gebruik van de methodieken van risicomanagement en het geloof dat veel antwoorden op vragen binnen uw bedrijf en uzelf liggen. Het is echter noodzakelijk de juiste vragen te stellen om ook de juiste antwoorden aan te kunnen boren. Dit is vakwerk en ons vak. Bel of mail ons voor meer informatie.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten