De kop is er af

2017 is maar net 4 weken oud maar lijkt natuurlijk op alle andere jaren, toch? Wat maakt 2017 toch anders en wat gebeurt om ons heen waar we ons wellicht niet altijd even bewust van zijn?

Er zijn collega-ondernemers die doen al jaren hetzelfde en wellicht kan dat ook niet anders. Of wel? Op welk tijdstip zou je bezig moeten zijn met veranderingen in de organisatie, in de productenrange, in de dienstverlening? Innoveren gebeurt elke dag en met de huidige technische ontwikkelingen en mogelijkheden in een razend tempo. Alleen al het tempo en het bijhouden van alle ontwikkelingen wordt een steeds grotere uitdaging. Daarom is risicomanagement ook zo belangrijk binnen het bedrijf. Inschatten van (kwade) kansen die het bedrijf loopt en kansen die gemist worden. Volgens Wikipedia is innoveren nieuwe ideeën, goederen, diensten en processen invoeren. Innovatie kan plaatsvinden binnen organisaties maar ook binnen bredere – sociale – verbanden. Het proces van innoveren (innovatieproces) omvat het geheel van menselijke handelingen gericht op vernieuwing (van producten, diensten, productieprocessen, etc.). De verspreiding van innovatie wordt innovatiediffusie genoemd.

Stilstand is achteruitgang. Dus is innoveren een noodzakelijkheid. En hoewel de quote alom bekend is, klopt hij niet. Er is geen bewijs dat aantoont dat een goed gekozen product of dienst niet over een lengte van jaren haar waarde kan bewijzen. En ondernemer ben je natuurlijk pas als je de goede dingen doet, de goede keuzes maakt en op het juiste tijdstip.

Je kunt een euro maar een keer uitgeven, dus besteed hem goed. Door risicomanagement binnen de onderneming krijgt je inzicht in de valkuilen en mogelijkheden van het eigen bedrijf stelt je in staat om betere beslissingen te nemen. En dat willen we allemaal.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten