AVG in Control

Op 25 mei gaat hij in, de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming). Een Europese wet die de huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) vervangt. Een wet die een stuk strenger is dan de wetgeving die we nu hebben en dus de privacy van personen een stuk beter regelt. Echter moet deze ook binnen bedrijven worden geïmplementeerd en worden gecontroleerd.

Onze propositie; een privacy veilige omgeving. Op basis van een Plan van Aanpak dat gezamenlijk wordt opgesteld krijgt het bedrijf grip op alle AVG vereisten en heeft u direct een Data Privacy Officer voor contact met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Uw ontvangt een AVG Handboektoegespitst op uw bedrijf, dit bevat:

 1. Alle van toepassing zijnde (wettelijk) verplichte formulieren zoals een verwerkersovereenkomst en een verwerkingsregister.
 2. Privacy statement en privacy beleid van uw onderneming/organisatie is uitgewerkt.
 3. Alle vereisten omtrent:
  • Dataopslag
  • Personeel
  • Aanwezige persoonsgevens en verwerkers
  • Bewaartermijnen

In het kleinbedrijf zijn een 30-tal uren becijferd die noodzakelijk zijn om te voldoen aan de AVG. Met AVG in Control wordt dit waar mogelijk aanzienlijk teruggebracht door een gestructureerde aanpak en vastlegging in het AVG Handboek.

Bewustzijn van de AVG binnen het hele bedrijf wordt gewaarborgd (31% van de inbreuken zijn een gevolg van menselijke fouten).

Vooraf is duidelijk wat de stappen zijn als betrokkene waar persoonsgegevens van verwerkt worden een beroep doen op hun rechten (inzage, verbetering, beperking, bezwaar, overdracht, verwijdering). Vooraf is ook duidelijk wat niet wordt verwijderd of overgedragen of geen inzage, beperking of verbetering wordt verleend.

Ook de Meldplicht Datalek is onderdeel van het AVG Handboek en in geval van een datalek is er ook direct contact met de Data Privacy Officer (DPO).

Tot slot kan op grond van onze vergunningen en kennis direct een cyberrisico overeenkomst tot stand worden gebracht.

Automatisering neemt toe, meer apparatuur wordt mobiel wat voordelen heeft voor de thuiswerker. Echter hoe kun je je wel blijven beschermen tegen de snelst groeiende vorm van misdaad, cybercrime?

Wij kunnen u hierin helpen door:

 • Ondersteuning in de pre-fase
 • In de contractfase eigen kosten en schade aan derden als gevolg van verlies van data en/of inbreuk van privacy te vergoeden. Daarnaast kosten voor: digitaal forensisch onderzoek, bedrijfsschade, betaling voor cyberafpersing, kosten herstel ICT systemen, crisismanagement, melding en inlichten van gedupeerden en boetes Autoriteit Persoonsgegevens.

De premies variëren op basis van de omzet, de keuze van de verzekerde bedragen en het aantal en soort (persoons)gegevens.

De door ons gevoerde cyberrisicoverzekeringen kennen preventieve maatregelen in de pre-fase. De gebruikte verwerkersovereenkomst wordt juridisch gecheckt en er vindt vooraf een beveiligings-en kwetsbaarheidsscan plaats.

Kortom, er een propositie die als focus heeft u te ontzorgen op het gebied van privacy en cybersecurity. Als u hier interesse in heeft of vragen heeft komen wij graag met u in contact.

Ron Greten Risicomanagement.

Ron Greten RAiA, Data Protection Officer

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten