Basiscontract

Per 01 juli 2018 is het wettelijk verplicht een basiscontract met uw Arbodienst af te sluiten. Niet elke Arbodienst is gecertificeerd en niet elk contract voldoet aan de voorwaarden. Het is belangrijk om tijdig te beschikken over een basiscontract bij een gecertificeerde Arbodienst. Het ontbreken hiervan kan leiden tot boetes opgelegd door de inspectie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

Per 1 juli 2017 is de Arbowet gewijzigd. Werknemers met bestaande contractenhebben tot 1 juli 2018 de tijd gekregen om de contracten aan te passen conform de gewijzigde wet.

Wat is gewijzigd in de wet?

  1. Hierin staan minimale eisen (o.a. toegang tot werkvloer en second opinion)
  2. Open spreekuur
  3. Vrije toegang werkvloer
  4. Second opinion
  5. Melden beroepsziekten
  6. Klachtenprocedure
  7. Duidelijke rol preventiemedewerker

U heeft alles geregeld? Uw contract is aangepast en uw Arbodienst is gecertificeerd? Dan hebt u voldaan aan uw wettelijke verplichtingen.

Zo niet, dan heeft u nog een korte periode om alles in orde te krijgen. Let ook op de bijzondere persoonsgegevens (AVG) die kunnen ontstaan bij een ziekmelding en ken uw rechten en plichten in dit kader!

Voor vragen kunt u ons altijd bellen of mailen.

Ron Greten Risicomanagement

Ron Greten RAiA, Data Protection Officer

 

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten